Curs NLP

Formare NLP Practitioner

Ce este si cu ce se ocupa NLP-ul?


Programarea neuro-lingvistica (pe scurt, NLP) este un puternic instrument de optimizare si dezvoltare personala ce vizeaza personalitatea unei persoane in integritatea ei. NLP este o sinteza unica dintre psihologie, hipnoza, lingvistica si cibernetica.


NLP este un model de comunicare interpersonala si o abordare alternativa a psihoterapiei bazata pe studiul limbajului comunicarii si schimbarii personale, punand un accent puternic asupra excelentei si modelarii umane.


Neuro: modul in care ne utilizam mintea, trupurile si simturile pentru a gandi si a da semnificatie experientelor noastre din viata de zi cu zi, mai importante sau mai putin importante;

Lingvistica: modul in care folosirea limbajului de care dispunem (verbal, paraverbal si non-verbal) ne ajuta sa transmitem aceste experiente cat mai bine, acesta fiind una din modalitatile principale de influentare a comportamentului uman;

Programare: “prin modelare are loc un proces de decodificare si invatare a talentului exceptional din altii si din noi, reproducandu-l prin realizarea intregului potential uman”.


Cum se desfasoara


Durata: intreaga formare NLP Practitioner dureaza 21 de zile si cuprinde 150 de ore ce pot fi grupate in module de cate 2 sau 3 zile, cu o frecventa de 1 modul / luna.

Activitatea: partea teoretica a formarii nu depaseste 10% din timp, iar restul de 90% se constituie din exercitii practice de dezvoltare personala, ce antreneaza partea rationala, spirituala si fiziologica a fiecarei persoane. Se lucreaza in grupe de cate 2, 4, 6 persoane sau cu tot grupul in functie de specificul activitatii.


Diplomele: diplomele primite la absolvirea cursului ii confera participantului titulatura de NLP Practitioner. Acestea sunt recunoscute national de Asociatia Profesionala de NLP Integrativ® (AProNLPi®) si de Asociatia Internationala de Programare Neuro-Lingvistica (IANLP). Pentru obtinerea diplomelor este obligatorie prezenta la intreaga formare.


Cui se adreseaza


  • Profesorilor care doresc sa foloseasca metode moderne si creative de predare;
  • Psihologilor / psihoterapeutilor care vor sa aiba la indemana o suita de tehnici terapeutice de rezolvare a problemelor si, mai ales, de gasire a solutiilor impreuna cu clientii tai;
  • Medicilor care vor ca pacientii sa le acorde o incredere mai mare;
  • Agentilor de vanzari care doresc sa-ti imbunatateasca calitatile si sa-ti creasca vanzarile;
  • Managerilor care vor sa fie cat mai eficienti in gestionarea tuturor situatiilor;
  • Preotilor care doresc sa inspire oamenii pentru a urma calea Lui Dumnezeu;
  • Artistilor sau sportivilor care doresc cat mai multe reusite in palmares;
  • Parintilor care isi doresc o legatura sanatoasa cu copiii lor;
  • Celor care isi doresc o relatie de cuplu infloritoare;
  • Celor curiosi si interesati de propria dezvoltare personala si profesionala;

Tematica cursului


1. Gaseste implinirea in viata personala si profesionala!

Obiective: familiarizarea participantilor cu formarea in NLP (istorie, fundamente de baza, principii), descoperirea a noi modalitati de comunicare intre facilitatorul NLP si client, construirea increderii si relatiei terapeutice intre cei doi.

2. Descopera lumea din jurul tau!

Obiective: insusirea tehnicilor de baza in construirea empatiei, dezvoltarea abilitatilor de comunicare senzoriala la mai multe nivele (verbal, non-verbal, paraverbal), exersarea abilitatii de explorare a hartii mentale a clientului (metamodelul), explorarea solutiilor potrivite pentru problemele clientului cu ajutorul comunicarii si sistemelor de reprezentare senzoriala.

3. Implineste-ti visele!

Obiective: insusirea abilitatii de stabilire a obiectivelor cat mai precise si arhitectura viitorului dorit; exersarea limbajului hipnotic (Modelul Milton) pentru schimbarea terapuetica a clientului si, implicit, a facilitatorului NLP; insusirea abilitatii de recadrare a problemelor pentru gasirea de solutii optime.

4. Traieste viata asa cum vrei tu!

Obiective: exersarea modelelor de comunicare dupa Virginia Satir si depistarea lor in procesul obisnuit de comunicare; dobandirea abilitatii de lucru cu submodalitaile hartilor interioare si imbogatirea experientelor senzoriale; vindecarea rapida a fobiilor; rezolvarea constructiva a conflictelor cu ceilalti exersand cele 5 pozitii perceptuale.

5. Afla cine esti!

Obiective: explorarea strategiilor de actiune in viata personala si profesionala pentru obtinerea rezultatelor dorite; utilizarea nivelurilor neurologice pentru identificarea identitatii si misiunii personale, construirea si utilizarea metaforelor, astfel incat sa faciliteze schimbarea.

6. Ai curajul sa te schimbi!

Obiective: exersarea capacitatii de utilizarea a metamodelului si ascultarii active pentru obtinerea de informatii in ceea ce priveste tehnica „linia timpului”; identificarea cauzei unei probleme din trecut si gasirea solutiilor vindecatoare pentru viitor; identificarea convingerilor limitatoare si mobilizarea resurselor necesare pentru schimbarea acestora; familiarizarea participantilor cu procesul de coaching si dobandirea abilitatii de sustinere a unei sedinte de choaching;

7. Evolueaza!

Obiective: exersarea capacitatii de modelare a excelentei umane intr-un anumit domeniu; dezvoltarea abilitatii de comunicare provocatoare; recapitularea integrativa a tuturor instrumentelor NLP invatate pana acum; dovedirea abilitatii de folosire a tehnicilor NLP (evaluarea finala).