Nu esti singur/a — Maria Cotoi - Trainer NLP
Looking for Something?

Nu esti singur/a

Author:

Inchide ochii pentru cateva momente. Inspira profund si expira incetisor. Indreapta-ti atentia spre respiratiei. Ramai astfel cateva secunde. Apoi du-te cu atentia spre bataile inimii si simte-le. Devino constient/a de momentul acesta. De prezent. Simte-ti intreaga fiinta aici, acum. Ia-ti pentru asta un minut, doua, cat sa simti ca-ti linistesti cugetul, gandurile.

Fa nimic! Doar cateva momente, nu mai mult.

FĂ NIMIC!!!

…acum, in timp ce-ti simti intreaga fiinta, in liniste, in pace, da-ti voie sa simti cum o mana calda iti ia palma dreapta si ti-o strange incetisor, cat sa te anunte ca este prezenta langa tine. O simti? Calda, moale, fina, doar simte-i contactul. Este mana mea si, tinandu-te de mana, iti spun ca sunt acum, aici, langa tine. Sunt aici pentru tine. Si ma bucur sa fiu langa tine, sa te simt…. acum, simte cum acest gest simplu, de a ne tine de mana, creeaza in noi amandoi/amandoua un spatiu plin de blandete, de incredere, de liniste. Doar simte acest lucru. Mana mea si odata cu ea si eu, iti spunem: Sunt alaturi de tine. Daca ne-am cunoscut deja, aminteste-ti vocea mea, daca nu ne-am intalnit, imagineaza-ti-o si asculta-ma: Eu, Maria, un om exact ca tine, iti sunt alaturi, sunt langa tine. Stiu ca mintea ti-e plina de ganduri. Cateodata de confuzie, cateodata de durere. Stiu ca simti uneori rusine, alteori neputinta. Sau vinovatie si disperare. Stiu ce este in sufletul tau pentru ca si intr-al meu sunt aceleasi lucruri. Spuse nespuse, vise neatinse, asteptari neimplinite. Stiu. Dar acum, aici, eu te tin de mana. Nu esti singur/a, caci eu sunt langa tine. Te ascult, ai incredere in mine. Tot ceea ce imi vei spune, voi asculta cu blandete, voi primi cu rabdare. Fie furie, fie teama. Fie regret, fie razbunare. Te aud. Eu te aud. Nu te judec, nu-ti dau sfaturi. Nu te reped, nu te ignor. Sunt aici pentru tine. Simte-ti mana calda intr-a mea si vorbeste-mi, caci eu sunt aici sa te ascult pe tine. Vorbeste-mi atat cat ai nevoie sa o faci. Fii onest/a cu tine, caci nu ne aude nimeni. Fii bland/a cu tine, caci nu te pedepseste nimeni. Fii tu insuti/insati cu tine, caci esti o fiinta minunata ceea ce tu esti. Poate ca iti este greu la inceput, poate ca randuri de lacrimi iti stau nod in gat, poate ca nu ai curaj. E in regula, eu am rabdare. Fii onest/a, fii bland/a, fii tu. Mergi pe firul ideilor, gandurilor tale, mergi pe raul emotiilor tale si descopera unde te duc ele, care le e cursul, care le e tinta. Fii linistit/a in privinta mea, eu raman aici langa tine. Te aud, te simt. Eu te vad! Mana mea va continua sa-ti spuna incetisor ca sunt langa tine. Si ma bucur sa fiu langa tine. Raman langa tine atat cat ai nevoie tu sa ma tii langa tine.

Avem timp, nu-ti face griji.

…acum, dupa ce mi-ai spus tot ce ai avut pe suflet, vreau sa imi mai simti inca o data mana, mangaind-o pe a ta, sa iei aceasta senzatie cu tine, in inima, si sa te conectezi la ea oridecateori vei avea nevoie in viata ta de zi cu zi. Iti multumesc pentru increderea pe care o ai in mine, pentru onestitatea si blandetea cu care te-ai purtat cu tine, pentru ca ai fost tu.

Fiinta mea de lumina saluta fiinta ta de lumina. Ma inclin!

Cordial,

Maria